Wednesday, February 21, 2007

Pehme äärisega sokid!

Kiirabiga pole siin mingit pistmist, kuid tervisega küll.
Meil on rohkelt ülekaalulisi mehi või mehi, kelle sääreümbermõõt on loomu poolest standardist laiem või mehi, kellel on probleeme sääreveenide laienditega.

Saaremaa sokivabrik "Sartex" hakkas lõpuks ometi tootma väga tarbijasõbralikke sokke probleemsele jalale.

Soovitan soojalt!

Labels: ,

14 Comments:

At 23/2/07 08:40, Anonymous Anonymous said...

lugesin koduapteegi teemat: käisin hiljuti autokooli raames esmaabi kursustel ja seal öeldi, et pantenooli põletuste puhul ei ole hea tarvitada. soovitati kodus hoida burnshieldi.

 
At 23/2/07 08:56, Blogger Ingrid said...

Hea tähelepanek! Riputan selle koduapteegi täienduste juurde. :-)

 
At 2/3/07 20:01, Anonymous Anonymous said...

Pehme äärisega sokke toodab ka SuVa, aga mina ise teen muidu igati headest kuid soonivatest sokkidest "pehme äärisega" toote kääride abil: lihtsalt tagant väike lõige läbi sooniva kummiosa.
Sokki see suurt ei riku, sest sokikude ei hargne ja omamoodi ilus on see lõige kah. Kui selliseid sokke on peres rohkem ja masin olemas, siis võib ju ka zikzakkida või overlokkida ääred ehk anda lisaväärtust mugavusele.

 
At 3/3/07 06:56, Blogger Ingrid said...

Olen otsinud SUVA toodete seast aastaid selliseid, ka küsinud - mida pole, seda pole.

Eks see lõigutud sokkide variant olegi olnud ainus lahendus ja kui asjasse possitiivselt suhtuda, siis võivad ka tuttuued lõigutud sokid asja suhteliselt edukalt ära ajada.
Küsisin ühes blogis Soomes elavalt proualt, et kas Soomes on selliseid sokke.
On! Nn. "kiristomaton" sokid. Ise näinud pole, sest Soomes käinud pole.
Olen näinud ka kord Balti jaama turult ostetud ei-tea-mis-maal toodetud pehme äärega sokke. Head sokid olid. Pruuni värvi küll, aga kes hädaga enam värvi valib! Ise satun sinna kanti väga harva.
Eks need Satexi sokidki ole "esimene pääsuke", sest neid on esialgu vaid musti ja tumehalle froteematerjalist. Suvel soojaga ja heledate riietega oleks sobilikud aga õhukesed ja heledad sokid.

 
At 3/3/07 22:19, Anonymous Anonymous said...

Naljaks, aga SUVA firmakauplus on Balti jaama turu lähedal teisel pool tänavat :-)
SUVA (endine Punane Koit) on juba eelmisel sajandil tootnud väga mõnusaid froteesokke, aga kahjuks läksid ja lähevad need ka nüüd enamuses eksporti vist kahjuks.
SUVA liivakarva nahavärvi samasuguse läikiva "Pehme äärisega" kleepsuga sokid sai sokutatud korvi viimati vist Sikupilli Primsas suht hiljuti.
Naised võiks julgemalt oma jalale ka meesteosakonna sokiriiulist midagi vaadata, arvestades aga, et naiste nr.37 vastab meeste nr.43-le :-)

 
At 4/3/07 06:04, Blogger Ingrid said...

See on minu jaoks uudis ja kui taolised leida õnnestub, teen ka neile reklaami! :-)

 
At 29/8/07 14:47, Anonymous Anonymous said...

minul pole mingisugust probleemi olnud leida selliseid sokke näiteks tallinna kaubamaja naisteosakonnast.

 
At 27/9/07 14:44, Blogger v. said...

Tere, Ingrid!

See pole vist küll päris see teema, aga natuke servapidi puutub vist.

Ülekaaluline ma pole (168/55) ja veenilaiendeid ka ei oma, samas sokkide/põlvikutega on koguaeg mingi jama. Seda ei ole, et tunneks, et soonivad, aga õhtul jalast võttes on üsna tugev rant sisse sooninud, mis kaob hästi aeglaselt. Sama mure on tegelikult ka kasvõi kellarihma, pesu jmt asjadega. Kusjuures tõesti pole asi selles, et ma mingeid hirmus pitsitavaid asju kannaks...

Kas see on märk mingist probleemist või olen ma potentsiaalne hüpohondrik? :-)

Aitäh!

 
At 27/9/07 16:14, Blogger Ingrid said...

Päris kindlasti on see probleem seotud mingit sorti vereringe häirega, mis ei tarvitse kujutada mingit ohtu.
Kuid sellised jalgade tursed, mis päeva jooksul tekivad, võivad olla ka märgiks varjatud (nt.süvaveenide)veenilaienditest.
Teatud haiguste, aga ka mõningate ravimpreparaatidega võib ka olla üldine vedeliku peetus organismis.
Neerude puudulikkusele viitaks turse näol (esialgu silmade ümber9.
Selliste kergete tursete puhul tuleb jälgida, et vereringe jalgades ei oleks takistatud. Ei tohi istuda jalg üle teise, ei tohi kanda soonivaid sokke, istudes kasutada võimalust jalgu teise tooli või tabureti peal hoida. Toniseerivad veeprotseduurid on siin alati õigustatud.

 
At 27/12/07 12:02, Anonymous Anonymous said...

Tere Ingrid. Tore oli leida Su asjalik blogi.
Lugesin siit, et tursed viitavad neerupuudulikkusele. Olen aastaid hädas olnud tursetega. Hommikul kuni pealelõunani on silmad kohutavalt paistes, paistetust alandav salv ei aita suurt. Ja pealelõunal, kui näo paistetus hakkab alanema, on turses jalad. Lausa nii, et vajutan sõrmega sääreluu piirkonda ja lohk jääb järele. Kas see viitab mingile varjatud haigusele või mida selles suhtes ette võtta saab?

 
At 27/12/07 13:11, Blogger Ingrid said...

Tere samuti, anonymous!
Tursed näol pole enamasti seotud tursetega jalgadel.
Silmaümbruse tursetega, kui pole tegemist neerupuudulikkusega, tuleb võidelda kõikvõimalike kosmeetiliste vahenditega: soolavaene dieet, massaaž, aurud, maskid,mähised, silmagümnastika. Neist on rohkelt abi kui asi pole lastud kontrolli alt välja. Nahk nimelt venib kestvate tursete korral ja siis on juba raskem oma iluviga parandada.
Jalgade tursete kõige tavalisem põhjus on siiski venoosse vereringe häire jalgades ja mis igane ka tursete põhjuseks pole, väheneb jalgade turse öösel lamades, päeva jooksul suurenenud koormusega jalgadele aga tursed suurenevad.
Et Sul aga on üldiselt probleem tursetega, siis oleks esmalt mõttekas veenduda, et see pole tingitud tervisehäiretest ja kui tervis korras, siis võidelda oma turselisusele kalduva organismi eripäraga.

 
At 27/12/07 13:27, Anonymous Anonymous said...

Mis sümptomid neerupuudulikkusega veel kaasnevad? Mul on kahtlusi, et äkki ikkagi on neerudega mingi jama.

Suht soolavaba on mu söögilaud olnud juba aastaid. Kunagi ammu oli mul neerupõletik ja sellest alates muutsin oma söömisharjumusi.
Ja see turseteasi ongi mu väljanägemist juba tublisti rikkunud, püsivad kotid silme all ja rippuvad laud - selle peale võiks arvata, et ma olen alkohoolik. Pole parata, Su head soovitused on hiljaks jäänud.

 
At 27/12/07 13:46, Blogger Ingrid said...

Neerupuudulikkusega kaasneb sageli kõrge vererõhk. Siis nimetatakse seda primaarseks vererõhutõveks.
Vererõhk võib olla aga ka südame-veresoonkonna haiguse tagajärjeks.
Kõrgenenud vererõhu tegeliku põhjuse saab teada vaid uuringute ja analüüside põhjal.
Võiksid ju paluda arstil endale uuringud teha.

 
At 27/12/07 13:55, Anonymous Anonymous said...

Vererõhk on mul seni pigem madal olnud.
Järelikult neerupuudulikkusega õnneks tegemist ei ole. Aitäh info eest.

 

Post a Comment

<< Home